Solliciteer

Op woensdag 11 oktober opende  HAN Sport en Bewegen haar nieuwe locatie in het Gymnasion in Nijmegen. Het sportinstituut van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen heeft het gebouw ‘toekomstproof’ ontworpen: het gebouw is uitgerust met de meest moderne faciliteiten en is gehuisvest midden in het ‘sporthart van Nijmegen’ bij het Radboud Sportcentrum van de Radboud Universiteit.

Sport in hart en nieren

Het nieuwe gebouw ademt sport: Vergaderfietsen, tafels gemaakt van gymbanken, overlegruimtes in de sporthal (ruimtes waar student, werkveld en docent elkaar kunnen ontmoeten) en overal sportieve elementen; iedereen met een sporthart kan zich hier thuis voelen. Volgens directeuren Eric Versluijs en Joris Hermans sluit het gebouw perfect aan bij de visie van HAN Sport en Bewegen. “Dit is een plek waar talent in sport en bewegen zich goed kan ontwikkelen en waar onderwijs, onderzoek en praktijk elkaar kunnen ontmoeten. We zijn dan ook enorm trots op het resultaat.” De gemeente Nijmegen, de Radboud Universiteit en HAN Sport en Bewegen zetten zich gezamenlijk in om sport en bewegen in de regio te versterken. Dat bleek tevens uit de intensieve samenwerking tussen de drie partijen om de nieuwe locatie in korte tijd te realiseren.

Bij HAN Sport en Bewegen worden de bacheloropleidingen ALO (Leraar Lichamelijke Opvoeding, ook in deeltijd) en Sportkunde gegeven, de master Sport- en Beweeginnovatie en diverse cursussen op het gebied van sport, arbeid en gezondheid. Naast de onderwijsactiviteiten is er ook een Sportmedisch Adviescentrum (SMA HAN SENECA) en rijdt er een mobiel test- enmeetlab rond dat preventief medisch onderzoek uitvoert. HAN Sport en Bewegen  heeft naast de hoofdlocatie in Nijmegen onder andere een dependance op Papendal en werkplekken bij de KNVB in Zeist.

Kijk voor meer informatie op www.sportbewegen.nl of op www.han.nl/gymnasion.