Solliciteer

Boventallige werknemers in de sport worden met het nieuwe Sport Mobiliteit Centrum (SMC) geholpen bij het snel vinden van een nieuwe baan. Het SMC is onderdeel van Samen Presteren, het arbeidsmarktfonds voor de sport. Initiatiefnemers zijn de Werkgevers in de Sport, FNV Sport & Bewegen, De Unie en CNV Dienstenbond. Het idee voor het SMC is ontstaan aan de cao-tafel. De eerste zeven deelnemers zijn inmiddels bezig met een persoonlijk begeleidingstraject.

“Er zijn veel reorganisaties gaande bij sportbonden. Meteen als werkgevers duidelijk hebben van welke medewerkers ze afscheid nemen, moeten ze ons inschakelen. Wij staan klaar voor het begeleiden van alle boventallige medewerkers in de sport”, zegt André Preijde. Hij is directeur van het Huis van de Sport en HR-professional. Samen met P&O’er Jorina Vergeer van de KNZB vormt hij het begeleidingsteam van het SMC. 

André Preijde: “Hetvoornaamste doel van het SMC is dat boventallige medewerkers in de sport zelf aan het stuur gaan staan van hun leven en loopbaan. Daarnaast vinden we het belangrijk dat hun kennis en passie zo veel mogelijk behouden blijft voor de sportsector”.

Het traject begint met een intakegesprek, een arbeidsmarktanalyse en een analyse van de kennis, kunde, prioriteiten en bereidheid tot het doen van concessies van de deelnemer. Hierna volgt indien nodig een Loopbaan Potentieel Meting. Verder krijgen de deelnemers in kleine groepjes en individueel begeleiding bij onder andere het schrijven van sollicitatiebrieven, het voeren van sollicitatiegesprekken en het inzetten van social media. De financiering komt uit het arbeidsmarktfonds, maar voor sommige interventies wordt een bescheiden bijdrage van de werkgever gevraagd.