Solliciteer

Peter Blange, spelverdeler van het gouden volleybalteam van Atlanta 1996, is benoemd tot toernooidirecteur van het Europees Kampioenschap Volleybal Dames in 2015. De recordinternational zal leiding geven aan de organisatie van het toernooi, dat van 26 september tot en met 4 oktober 2015 in Nederland en België wordt gespeeld.

Peter Blangé: “Het is een eer om gevraagd te worden om leiding te geven aan deze organisatie. De plannen van Nevobo en Shivers hebben alles in zich om er een supertoernooi van te maken, met een optimale omgeving voor de Oranje-dames. Ik heb erg veel vertrouwen in een uitstekende afloop. We zijn vastberaden om er een heel erg mooi volleybalfeest van te maken.”

Met 500 interlandwedstrijden is Peter Blangé recordinternational. Hij nam deel aan de Olympische Spelen van 1988, 1992, 1996 en 2000. Hoogtepunt van zijn carrière was de gouden medaille op de Olympische Spelen van Atlanta in 1996. Een prestatie die later tot sportmoment van de eeuw werd gekozen. Na zijn spelerscarrière was Blangé nog een tijd actief als club- en bondscoach.

ORTEC, de huidige werkgever van Blangé, wilde graag meewerken aan dit bijzondere initiatief en heeft hem alle gelegenheid geboden om zich vrij te maken voor deze rol.

Informatie

Het EK Volleybal voor dames in 2015 is toegewezen aan de Nevobo. Als speelsteden zijn Apeldoorn, Eindhoven, Antwerpen en Rotterdam vastgelegd. De organisatie van het evenement is in handen van Shivers uit Delft en de Nevobo, terwijl de Belgische bond zorgdraagt voor de wedstrijden in Antwerpen.

Alle informatie over het toernooi is binnenkort te vinden op www.eurovolley2015.eu