Solliciteer

De Wagner Group versterkt leiderschap, ondernemerschap en innovatie. Ook in de sportwereld: sinds 1991 biedt Wagner Group een Executive MBA Sportmanagement. Deze opleiding, bestemd voor professionals met een academische achtergrond en een affiniteit met sport, geeft deelnemers een internationaal perspectief. Wagner Group werkt hiertoe samen met Beijing Sport University, een samenwerking die nu officieel bekrachtigd wordt met een bezoek van een Chinese delegatie aan Nederland.

Uitwisseling van studenten, docenten en kennis tussen Noord-Nederland en China
De Wagner Group versterkt leiderschap, ondernemerschap en innovatie. Ook in de sportwereld: sinds 1991 biedt Wagner Group een Executive MBA Sportmanagement. Deze opleiding, bestemd voor professionals met een academische achtergrond en een affiniteit met sport, geeft deelnemers een internationaal perspectief. Wagner Group werkt hiertoe samen met Beijing Sport University, een samenwerking die nu officieel bekrachtigd wordt met een bezoek van een Chinese delegatie aan Nederland.

Zware delegatie
Vier vertegenwoordigers van de Beijing Sport University maken een reis door Europa. Een bezoek aan Nederland is spontaan ingelast, speciaal voor Wagner Group en de MBA Sportmanagement.

De Chinese delegatie bestaat uit vier heren, onder wie de President van Beijing Sport University, Hua Yang, en de Dean of the Graduate School, Bing Ma.

Antje Diertens, programmamanager van de MBA Sportmanagement, is de gastvrouw van de kant van Wagner Group. Zij heeft een interessant programma voor de Chinese gasten samengesteld, waarin bezoeken aan de Healthy Aging (HANN), Hanzehogeschool en Groninger Museum opgenomen zijn.

Internationale kennisdeling
Samenwerken met internationale partners is een van de kenmerken van de MBA Sportmanagement. Beijing Sport University is een kennispartner van Wagner Group; een studiereis naar China maakt deel uit van het eerste jaar van de Sportmanagementopleiding.

Vandaag is de samenwerking bekrachtigd door het ondertekenen van een overeenkomst.

De toegevoegde waarde van de samenwerking is duidelijk: de beide instituten kunnen docenten, studenten en kennis uitwisselen. Dat bevordert de broodnodige innovatie in de sportwereld, waarin globalisering een voorname ontwikkeling is.

Programma
Antje Diertens van Wagner Group leidt de delegatie van Beijing Sport University twee dagen rond langs interessante plaatsen en personen in Noord-Nederland, op het snijvlak van kennis en sport.

Woensdagochtend 23 april stonden bezoeken aan HANN (Healthy Aging Noord-Nederland), de ACLO (sportcentrum voor studenten) en de Hanzehogeschool op het programma. ‘s Middags ontving rector magnificus Elmer Sterken van Rijksuniversiteit Groningen de delegatie in het Groninger Museum, ‘s avonds vond de officiële bekrachtiging van de samenwerking plaats tijdens het Presidents diner.

Donderdag 24 april sluiten bezoeken aan Sportstad Heerenveen en Nationaal Olympisch Centrum Papendal het programma af.