Solliciteer

De Vereniging Sport Utrecht heeft een nieuwe directeur. De vereniging denkt met Steef van den Boom (51) een inspirerende directeur te hebben binnengehaald die niet alleen leiding aan het VSU bureau kan geven maar zowel de breedte- als de topsportontwikkeling in Utrecht een sterke impuls kan geven.

Visie en passie
Steef van den Boom is afkomstig uit Rotterdam en heeft ruime werkervaring in de sportwereld. Hij heeft met een duidelijke visie en met passie voor de sport, in diverse functies vorm gegeven aan het ondersteunen van sportverenigingen.

Sportnota Rotterdam
Steef van den Boom is medeauteur van de Sportnota Rotterdam 2009-2016 waarin onder andere de inzet van sportverenigingen voor de stad omschreven staat. Eerder werkte hij mee aan een uitvoeringsnota voor topsportverenigingen en de inrichting van talentencentra.

Adviseur
Van den Boom was jarenlang hoofd Sportstimulering en Algemene Recreatie bij de dienst Sport en Recreatie Rotterdam. De afgelopen jaren heeft hij zich tevens ingezet voor de gemeente Den Haag waar hij op clubniveau complexe trajecten heeft geleid als adviseur van Buurthuis van de Toekomst. Ook is Van den Boom ruimschoots bekend met het NOC*NSF.

Brug8
Van den Boom is momenteel werkzaam bij Brug8, dat zich richt op het begeleiden van vernieuwing en verandering in de zakelijke dienstverlening en deskundigheidsbevordering. Daarnaast is hij sinds 2 jaar werkzaam als docent Strategisch Marketing Management bij Avans Hogeschool te Breda, waar hij colleges geeft voor de opleiding Sportmarketing en Management. Vanaf 15 mei as. wordt Van den Boom operationeel voor de VSU.

Over de VSU
De VSU is een organisatie die zich inzet voor de bijna 250 Utrechtse sportverenigingen die bij de VSU zijn aangemeld. Daarnaast kloppen jaarlijks circa 500 talentvolle sporters aan bij VSU Topsport voor ondersteuning. De VSU is actief betrokken bij diverse sportieve projecten en activiteiten in stad en regio Utrecht en komt op voor de belangen van de Utrechtse sportverenigingen.