Solliciteer

Erik Gerritsen wordt de nieuwe directeur van de KNHB. Op dinsdag 29 april jl. maakte de hockeybond de opvolger bekend van Johan Wakkie, die dit jaar na ruim twintig jaar afzwaait. De 42-jarige Gerritsen start zijn nieuwe werkzaamheden op 1 september. Gerritsen is nu nog werkzaam bij het adviesbureau BMC en heeft ruime werkervaring op het gebied van sport, de private en publieke sector.

 

Foto BMC

 

Hockeykenner
Erik Gerritsen is een echte hockeykenner. Hij speelde als middenvelder in de Hoofdklasse (1990 tot 2003) voor Kampong en Amsterdam en werd met de hoofdstedelingen tweemaal landskampioen. Verder was hij manager van de Jong Oranjemannen en hij is sinds september 2012 bestuurslid tophockey bij Amsterdam.

Ruime ervaring
Gerritsen werkte eerder voor onder andere Deloitte en Capgemini en heeft ruime ervaring op het gebied van sport en de publieke sector. Hij is voor BMC als senior adviseur sport werkzaam in opdrachten op het gebied van topsport en talentontwikkeling, professionalisering van sportbonden en sportorganisaties alsmede de ontwikkeling van de maatschappelijke en economische betekenis van sport(evenementen).

Visie
Gerritsen laat zich nog niet uit over zijn ideeën over het Nederlandse hockey in de toekomst omdat hij Wakkie, die nog volop aan de slag is, niet voor de voeten wil lopen. Hij wil eerst gewoon meelopen en zich een beeld vormen als hij is begonnen. “Ik ben trouwens niet iemand die dingen ineens revolutionair anders doet, bovendien gaan veel zaken gewoon hartstikke goed”, aldus Erik Gerritsen.

Ondersteunen
Voor de 61-jarige Johan Wakkie wordt de Rabobank Hockey World Cup 2014 in Den Haag zijn laatste grote toernooi als directeur. Wakkie zal, voordat hij na ruim 20 jaar KNHB definitief afscheid neemt, Gerritsen in de eerste maanden na zijn aantreden nog ondersteunen bij zijn nieuwe werkzaamheden.