Solliciteer

Clemence Ross legt bij de KNVB haar functie als manager vrouwenvoetbal per 1 juni neer. Ross is in deze rol pas sinds 16 september 2013 in dienst bij de KNVB. Zij blijft wel betrokken als ambassadeur voor het kandidatuur van Nederland voor het organiseren van het EK Vrouwen 2017.

Enorme ontwikkeling
Clemence Ross licht haar besluit toe: “De KNVB heeft ambitieuze doelstellingen voor het nationale en internationale meisjes- en vrouwenvoetbal. De afgelopen jaren heeft dit voetbalsegment in de breedte- zowel als in de topsport een enorme ontwikkeling doorgemaakt die gaat doorzetten.”

Sterk gewijzigd
“De functie manager vrouwenvoetbal is in korte tijd sterk gewijzigd en ik ben niet degene die als beste invulling kan geven aan deze functie. Wel blijf ik met overtuiging betrokken bij de bidprocedure voor het EK Vrouwen 2017″, aldus Ross.

Fundament
Hans Spierings, interim directeur amateurvoetbal: “We danken Clemence Ross voor haar inzet bij de KNVB. De afgelopen maanden hebben we onder haar aansturing het fundament van meisjes- en vrouwenvoetbal binnen de organisatie en op het voetbalveld verstevigd. We respecteren haar besluit en wensen Clemence veel succes in haar verdere carrière.”

Eerdere functies
Clemence Ross was van juli 2002 tot februari 2007 onder meer staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarna was zij directeur van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen en in 2010 werd zij voorzitter van De Graafschap. Ook was zij van 2007 tot 2012 voorzitter van de Stichting Eredivisie Vrouwen.

Bron: Sportzaken.pro