Solliciteer

Twintig studenten van de HvA en Inholland zetten zich de komende maand in voor organisaties die actief zijn rondom het WK voetbal in Brazilië. Voor het project ‘Eyes on Brazil’ van de HvA-minor Business of Sports and Events doen zij aan fundraising en crowdfunding voor NGO’s die kansarme mensen in Brazilië ondersteunen.

De komende maand werken de studenten in Nederland aan hun project voor respectievelijk stichting IBISS, de Cruyff Foundation, de Oranjecamping en de Oranje Trophy. Op 4 juni vertrekken zij richting Brazilië om daar ter plekke voor de opdrachtgevers aan de slag te gaan.

Stichting IBISS

Vijf studenten doen aan fundraising voor IBISS, een Nederlandse stichting gericht op de kansarmen in de Braziliaanse samenleving, zoals inwoners van sloppenwijken en prostituees. Het geld gaat naar het IBISS-project ‘Soldados nunca maís’, een  project om ‘kindsoldaten’ uit de drugswereld te halen en met een sport- en cultureel programma weer toegang te geven tot de maatschappij. De oprichter van IBISS zit vanavond aan tafel bij Pauw & Witteman en de studenten zullen ook aanwezig zijn in de studio.

Studente Sportmarketing Roxy Gouwswaard zit in dit groepje: ‘We zijn druk bezig om onder andere een wijnproeverij te organiseren. Wij willen niet met lege handen aankomen in Brazilië. Aan het WK zitten serieuze kanten, daarom zetten wij IBISS in de spotlights.’

Johan Cruyff Foundation

Kim Kruidenier, sport Student Sport, Management en Ondernemen, zit in de projectgroep voor de Johan Cruyff Foundation, een non-profitorganisatie bekend van de ‘Cruyff Courts’. De Cruyff Courts zijn veilige plekken in de buurt waar kinderen kunnen sporten en belangrijke ‘levenslessen’ meekrijgen.

Kim’s groepje wil  met €10.000,-  aan fundraising  een uitwisseling mogelijk maken tussen 8 Braziliaanse jongeren van Cruyff Court Sao Paolo en 8 Nederlandse deelnemers, gekozen vanuit de Cruyff Foundation. Deze jongeren leren in Nederland om sportevenementen te organiseren en projecten op te zetten, om zo de bewoners in de favela’s met elkaar te verbinden.

Kim: ‘We zijn druk bezig om sponsorlopen te organiseren en om een pitch te regelen bij de gemeente Amsterdam, om het geld te kunnen ophalen. Daarnaast wil de KNVB ons steunen met gesponsorde merchandise, die we kunnen veilen of verloten.’ De KNVB heeft zelf al €15.000 aan het project geschonken.

Oranjecamping

Alle studenten van het project ‘Eyes on Brasil’ zullen tijdens het WK de Oranjecamping in Saõ Paulo ondersteunen bij de dagelijkse werkzaamheden en  organiseren een favelatour voor de gasten, waarvan de opbrengsten naar de favelaprojecten gaan.

Oranje Trophy

Tot slot is er de studentengroep Oranje Trophy die  vanaf 1 mei op de Facebook-pagina van de Oranje Trophy starten met een ‘like & share-actie’, waarmee sportteams in Nederland kaarten kunnen winnen voor de uitzwaaiwedstrijden van het Nederlands elftal in de Amsterdam ArenA.