Solliciteer

Het sportnetwerkevent, een event waarbij sport-Netwerk.nl helpt bij de volgende stap in jouw carrière op de sportarbeidsmarkt. Middels sportnetwerkevents willen zij jongeren en geïnteresseerden klaarstomen voor een toekomst in de sportwereld waarbij zij de kans krijgen om met echte professionals uit het werkveld te praten, een netwerk op te bouwen en keuzes te maken in welke branche zij actief willen zijn. Zo was er op 7 mei  jl. weer een drukbezocht #sportnetwerkevent, georganiseerd bij het RAT Verlegh stadion te Breda met als speciale gasten; Justin Goetzee (algemeen directeur NAC Breda), Guus Pennings (Marketing Manager PSV) en Ard de Graaf (Commercieel directeur Cambuur Leeuwarden). Een prima opstelling!

Het publiek uit de zaal werd gevraagd om via Twitter vragen te stellen aan de sprekers, wat aardig wat online buzz genereerde en interessante vragen. Een analyse van de online buzz geeft goed weer wat de sfeer, sentiment, was van de avond. Vanuit OBI4wan heb ik aangeboden om te komen monitoren op het #sportnetwerkevent. OBI4wan monitort in meer dan 400.000 online bronnen en slaat dagelijks 7 miljoen berichten op. Op de dag van het event zijn er bijna 300 berichten verschenen met #sportnetwerkevent.

Wat er dan zoal werd gezegd? Hieronder vind je een tag-cloud met het gesprek samengevat.

 

Het publiek deed enthousiast mee en dit zien we in het positieve sentiment over het evenement. Complimenten aan de organisatie.

 

 

 

Met ruim 100 gasten in de zaal, waaronder veel studenten met een droom of idee om te werken bij een BVO en een aantal professionals uit het werkveld werd het een leuke avond. De sportmarketeers stelden zich open voor vragen van studenten tijdens de borrel. Wat opviel was dat de studenten zich open en professioneel opstelde waarbij er echt serieuze en mooie vragen werden gesteld via Twitter en naderhand tijdens de borrel. Voorbeeld;

 

 

In OBI4wan zijn de vragen geïndexeerd en deze werden live gesteld aan de tafelheren. Wat interessant is om te zien was dat de online activiteit nog een tijdje door ging. Tijdens het event is de meeste buzz gerealiseerd en op de ochtend na het event ook. Hier werden voornamelijk de bevindingen gegeven over het event en werden de complimenten uitgesproken en ook werden zo hier en daar wat connecties gelegd en kregen de deelnemers nieuwe volgers.

 

Al met al een zeer geslaagde avond voor alle betrokkenen, complimenten aan de organisatie! Bedankt voor de uitnodiging!

Danny Steigerwald
www.obi4wan.nl
www.socialsales.eu