Solliciteer

Amsterdam – Met het WK voetbal voor de deur zijn 20 ondernemendestudenten druk bezig met de voorbereidingen om af te reizen naar Brazilië. Hier gaan zij een bijzondere ervaring tegemoet door als vrijwilliger te werken op de Oranjecamping in Sao Paulo.

Deze unieke stage is de afsluiting van de minor The Business of Sports en Events die zij volgen aan de Hogeschool van Amsterdam. Het afgelopen half jaar hebben de 20 studenten gewerkt aan opdrachten voor vier Brazilië gerelateerde organisaties: De Oranjecamping, De IBISS Foundation, De Oranje Trophy en De Johan Cruijff Foundation. Elke groep heeft zijn eigen opdracht die samen één gemeenschappelijke factor hebben, het WK van 2014 in Brazilië. Tijdens het verblijf ronden de groepen deze opdrachten af.

Daarnaast moet er natuurlijk ook hard gewerkt worden op de camping om de Oranje  supporters een top tijd te bieden. De studenten zijn aankomende zomer onderdeel van de 40 koppige vrijwilligerscrew en onder andere werkzaam als barman/-vrouw, activiteitenbegeleider en receptiemedewerker. Een top ervaring tijdens het grootste voetbalfeest ter wereld.

Students for IBISS
Vijf studenten hebben zich tijdens de minor ingezet voor de jongeren in de favelas van Rio de Janeiro. Zij organiseren onder de naam Students for IBISS activiteiten om geld in te zamelen voor de IBISS Foundation. Deze organisatie, opgericht door de Groninger Nanko van Buuren, bekommert zich om de mensen in de favelas. Hieronder vallen o.a. de kindsoldaten die werkzaam zijn voor de drugsbendes. Het project Soldados Nunca Mais (nooit meer kindsoldaat) vangt jongeren op die door IBISS uit deze gevaarlijke wereld zijn gehaald. Hier worden zij opgeleid tot bijvoorbeeld voetbalcoach van het Favela Street programma. Zo krijgen deze jongeren een kans op een veiligere en betere toekomst.

Students for IBISS brengt tijdens het WK een bezoek aan de projecten van IBISS in de favelas van Rio. Om hun steentje bij te dragen aan deze bijzondere projecten zijn zij op dit moment bezig met het organiseren van diverse activiteiten, waaronder een sponsorloop, een wijnproeverij en een benefietfeest. Daarnaast worden er tijdens het WK in Rio de Janeiro Iturs georganiseerd voor de gasten van het Red Devil Camp (Supporters camping van België).  Hierbij worden de toeristen meegenomen achterop de motor voor een spectaculaire tour door de favela en zien zij een andere kant van Brazilië.

Nog twee weken en dan gaat het avontuur echt beginnen. Tot die tijd gaan de studenten hard aan de slag om de projecten in Nederland af te ronden en zich voor te bereiden op Brazilië. Wil jij op de hoogte blijven van hun belevenissen? Volg hun weg naar Brazilië via de Students for IBISS Facebook pagina: www.facebook.com/studentsforibiss.

Mocht je IBISS willen steunen, dan kun je contact met ons opnemen via de Facebook pagina of natuurlijk gezellig aanschuiven bij de wijnproeverij op zondag 25 mei in Amsterdam. Meer informatie hierover vind je op de website www.winezs.nl/ibiss.html.