Solliciteer

Het netwerk voor jonge ondernemers, young sportprofessionals en ambitieuze sportstudenten

Het netwerk Young SportProfessional (YSP) is een stichting voor jonge ondernemers, managers en andere professionals die zichzelf willen ontwikkelen in de sport en hun netwerk willen vergroten. YSP is een actief netwerk voor jonge professionals die afstuderen, werken of willen werken in de sport. Netwerken, persoonlijke ontwikkeling en kennismaken met de veelzijdigheid van de sportarbeidsmarkt staan centraal.

Het netwerk YSP levert een bijdrage aan de praktijkkennis van de startende sportmanager. De sportwereld heeft behoefte aan praktijkkennis op het gebied van sport. Daarom is het van groot belang dat er een sterk en vergroot aanbod komt van praktijkgerichte sportmanagers op HBO-niveau.

Dit carrièreplatform biedt starters de mogelijkheid om zichzelf te profileren en een netwerk op te bouwen. Via YSP houden zij contact met andere jonge, ambitieuze en enthousiaste sportprofessionals. Niet alleen uit de eigen omgeving, maar juist uit andere takken van sport. Daarnaast kunnen zij zichzelf professioneel in de markt zetten wat hen aantrekkelijker maakt op de sportarbeidsmarkt.

Het opzetten van een platform voor afgestudeerde sportprofessionals biedt grote mogelijkheden om nieuwe talenten te selecteren en het brengt actuele kennisontwikkeling in de praktijk. Talentontwikkeling en het ontwikkelen van leiderschapskwaliteiten zijn onontbeerlijk in de sport.

Ik hoop dan ook op korte termijn al een aantal leden van ons netwerk voor te stellen aan sportorganisaties. Op dit moment zijn we bezig met het vinden van partijen die zich aan ons willen verbinden en gebruik willen maken van ons netwerk. Dit kunnen vrijwillige functies voor projecten zijn, maar er kunnen ook banen worden aangeboden of traineeships.

Evenementen en activiteiten
Zo’n zes tot acht keer per jaar worden er inspirerende evenementen georganiseerd, waarin vakkennis, trends, persoonlijke ontwikkeling en netwerken centraal staan. Via interactieve masterclasses, businesscases en netwerkbijeenkomsten kunnen de professionals kennis opdoen en een netwerk opbouwen. Onder andere de volgende activiteiten komen aan bod: Masterclass talentontwikkeling, paneldiscussie professionalisering in het betaalde voetbal, paneldiscussie professionalisering bij de sportvereniging, netwerkbijeenkomst tijdens de AFAS Tennis Classics, Masterclass Sportmarketing en meer.

Tijdens deze bijeenkomsten wordt telkens een onderwerp uitgediept. Er worden specialisten uitgenodigd om hun visie op dit onderwerp te geven. De bijeenkomsten zijn interactief. Vanzelfsprekend wordt er tijdens de bijeenkomsten voldoende tijd besteed aan het netwerken.

Netwerken
Het online netwerk vormt een mooie aanvulling op het offline netwerken tijdens de verschillende activiteiten of evenementen. Een interactieve LinkedIn-groep is de spil van de communicatie tussen sportprofessionals. Op deze site kunnen professionals met elkaar in contact treden, vragen aan elkaar voorleggen, kennis uit de markt delen en discussiëren. Voor leden is er besloten groep.

Schrijf je nu in op www.youngsportprofessional.nl en wordt lid voor een jaar of ga naar http://sportnetwerk.fikket.nl/ en schrijf je in per event.