Solliciteer

Door: Sportnext.be

In de zomer van 2009 zag het gloednieuwe concept ‘Energy Lab’ het levenslicht: een trainingsbegeleidingscentrum voor al wie sport en beweegt. In navolging van het succes in België opent Energy Lab nu ook een vestiging in Eindhoven. Zowel de recreatieve als de competitieve Nederlandse sporter kan nu ook in Eindhoven terecht voor o.a. inspanningstesten, gepersonaliseerde coachingprogramma’s, sportmedische keuringen, fietspositionering, analyse van de lichaamssamenstelling en voedingsadvies. Energy Lab is in Nederland ook al bekend van de Hardlopen met Evy app, die op dit moment gebruikt wordt door een kwart miljoen Nederlanders.

DE OPENING IS EEN LOGISCHE VOLGENDE STAP GEZIEN HET GROTE SUCCES VAN ENERGY LAB IN BELGIË – BOB VERBEECK

“De opening van een Energy Lab in Eindhoven is voor ons een logische volgende stap gezien het grote succes van Energy Lab in België”, legt Bob Verbeeck, CEO van Golazo en Energy Lab, uit. “Vanuit Energy Lab willen we elke sporter die jaarlijks deelneemt aan tal van onze sportevenementen op een verantwoorde en wetenschappelijke manier voorbereiden en van advies voorzien. De nieuwe vestiging zal dan ook de gekende mix aanbieden van fysieke testing en coaching, bewegingsanalyse en voedingsadvies.”

Kristof De Smet, managing director van Energy Lab (en tevens spreker op het Sport App Ontbijt), klinkt opgetogen: “De focus van Energy Lab ligt op een volledige adviesverstrekking, de modernste technologieën en een grote bezorgdheid voor de persoonlijke doelstellingen van elke sporter. We zijn dan ook bijzonder fier om dit gloednieuwe trainingsbegeleidingscentrum in Eindhoven te openen. Voor ons was Eindhoven een logische keuze aangezien Eindhoven gelijkstaat aan sport, technologie en innovatie, én we heel graag deel wilden uitmaken van het fantastische SX-project, waarbij we samen met andere bedrijven in de driekhoek sport, marketing en media onder één dak zitten. We ondervinden vandaag al de versterkende werking van dit concept.”

Kristof De Smet, Managing director Energy Lab, in SX –  Foto© Paul Raats

Tijdens de officiële opening van Energy Lab Eindhoven werd meteen al de samenwerking met de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) bekendgemaakt, waarbij Energy Lab het kenniscentrum wordt van de KNWU. Concreet betekent dit dat de KNWU een beroep zal doen op Energy Lab voor de testing van de nationale selecties, en dat de KNWU samen met Energy Lab verschillende clinics zal verzorgen voor zowel de nationale coaches als de leden van de KNWU.

Anne Loes Kokhuis, manager marketing en sponsoring: “De KNWU heeft het gezond beoefenen van de wielersport op elk niveau hoog in het vaandel staan. Voor zowel onze selecties, wedstrijdrenners als sportieve fietsers geldt dat de juiste, sportwetenschappelijke, begeleiding essentieel is om op een gezonde manier prestaties te verbeteren. Energy Lab is expert op dit gebied en wij zijn trots dat al onze leden gebruik kunnen maken van de kennis en ervaring van Energy Lab op vlak van inspanningstesten, trainingsbegeleiding, fietspositionering en voedingsadvies.”

 

 Bron: http://www.sportnext.be/berichten/energy_lab_opent_eerste_nederlandse_vestiging_in_eindhoven