Solliciteer

Met ingang van 1 september 2014 wordt de heer E.J. Enschedé benoemd tot algemeen directeur van de Sportfondsen Groep.

Sportfondsen Groep is een toonaangevend exploitant en dienstverlener in de sport-, recreatie- en cultuursector met focus op maatschappelijke betrokkenheid. Sportfondsen is een dynamisch bedrijf met een groepsomzet van circa € 100 miljoen en biedt werkgelegenheid aan ruim 3.000 medewerkers. De Sportfondsen Groep exploiteert via 80 ondernemingen meer dan 300 voorzieningen zoals zwembaden, multifunctionele centra en sporthallen.
Edzard Enschedé (47) heeft uitgebreide bestuurlijke ervaring in het leiden van klantgerichte, dienstverlenende en commerciële organisaties. Het meest in het oog springend zijn daarbij de verschillende nationale en internationale directiefuncties die hij bij ABN AMRO heeft bekleed. Zijn resultaatgericht ondernemerschap karakteriseert zich door een goed gevoel voor menselijke verhoudingen. Hij vervult diverse bestuursfuncties bij stichtingen met culturele en sociale doelstellingen. Edzard Enschedé is tevens commissaris bij Joh. Enschedé Amsterdam en lid van de Raad van Toezicht van het Pensioenfonds Werk en (re)Integratie.
Hij volgt de heer A.J. Witvoet (66) op, die de komende periode zijn operationele taken neerlegt en verder als aandeelhouder betrokken blijft bij de strategische ontwikkeling van Sportfondsen. Onder zijn leiding heeft de Sportfondsen Groep een periode van groei doorgemaakt en is een solide maatschappelijk en economisch rendement gewaarborgd.

Edzard Enschede