Solliciteer

Lenneke de Voogd is per 1 september 2014 de nieuwe manager van InnoSportLab Sport & Beweeg! in Eindhoven. Zij volgt José van Boxmeer op die na vier jaar een nieuwe stap in haar carrière wil maken.

 Lenneke de Voogd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van Boxmeer werkte sinds juni 2010 voor het InnoSportLab Sport & Beweeg! in Eindhoven en heeft het vanaf de start opgebouwd. Door haar pionierswerk beschikt het InnoSportLab nu over state of the art infrastructuur, hoogwaardige dienstverlening en de kennis om innovaties succesvol te faciliteren.

Met in haar bagage de expertise van vier jaar bouwen aan innovatie in de recreatieve sport; het succesvol tot stand brengen van samenwerkingsverbanden; en haar ijzersterke projectmanagement capaciteiten zal José van Boxmeer binnen andere sectoren en organisaties de nodige vernieuwing teweeg brengen.

Staat van dienst

Lenneke de Voogd heeft een uitgebreide staat van dienst binnen de wereld van sport en innovatie. Na haar studie Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft is Lenneke in 1997 begonnen bij TNO Industrie en Techniek. Als productontwikkelaar deed ze onderzoek naar het comfort van textiel. In 2004 was zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van koelende wedstrijdkleding voor de Nederlands Olympische roeiploeg in Athene. Haar ambities op het gebied van sport werden hier aangewakkerd. Daarna werkte ze twee jaar als projectmanager bij TNO afdeling Health & Sports aan projecten waarin de mogelijkheden tot verbetering van de menselijke prestaties werden verkend, onder meer door het ondersteunen van sport-training met technologie. Van 2006 tot 2008 was zij gedetacheerd bij Stichting Sports & Technology als technical manager van het Europese project InnoSportEU. Van 2009 tot 2012 was Lenneke projectleider en coördinator Sportinnovatie voor de TU Delft.

In 2008 startte zij samen met Cees van Bladel het bedrijf Volans Solutions B.V.. Inmiddels is er onder de merknaam Volans Rowing ook een eigen product ontwikkeld: een innovatieve roeiboot die sportief roeien makkelijker en toegankelijker maakt – Volans2. En de kinderboot Volanskids wordt dit jaar ook nog op de markt gebracht.

InnoSportLab Sport & Beweeg!

Vanuit de nieuwbouw aan het Speel – en Beweegplein in Eindhoven gaat De Voogd het InnoSportLab Sport & Beweeg! samen met de partners uitbouwen en verder professionaliseren. De Voogd: ‘Eindhoven is bekend terrein. Als manager van het InnoSportLab Sport & Beweeg! zal ik als spin in het web zorgen dat er samen met wetenschap en het bedrijfsleven innovatieve producten en diensten voor de recreatieve sport worden gerealiseerd. In samenwerking met de partners wil ik het lab een stap verder brengen, met een helder business plan om te werken aan een duurzame toekomst van het InnoSportLab Sport & Beweeg!.’

http://sportsandtechnology.com