Solliciteer

De afgelopen maanden is door Ahoy Rotterdam hard gewerkt aan nieuw elan voor de Zesdaagse van Rotterdam; nu beklonken met o.a. het aanstellen van Michael Zijlaard als wedstrijdleider. Patrick Sercu blijft als adviseur en vaste waarde aan de Rotterdamse Six verbonden. Naast Zijlaard zal op korte termijn nog een assistent-wedstrijdleider worden aangesteld, die de koers langs de baan gaat begeleiden. De 33e editie van de Zesdaagse van Rotterdam vindt plaats van 2 t/m 7 januari 2015.

Jolanda Jansen, directeur van Ahoy Rotterdam, is verheugd over de komst van Michael Zijlaard. “Zijlaard is een ‘household name’ in Ahoy, in het wielrennen en in de regio Rotterdam. Michael’s kennis, netwerk en gedrevenheid passen bij de ambities van Ahoy om met de Rotterdamse Six de meest prestigieuze zesdaagse van de wereld te organiseren. Toen de Zesdaagse van Rotterdam in 2005 met een demontabele baan terugkeerde in het Sportpaleis van Ahoy, was Michael erbij betrokken, net als Leontien en Joop. En er is altijd een nauwe band geweest. Dat alles maakt Michael Zijlaard voor ons het ideale gezicht”.

Zijlaard kopman Zesdaagse Rotterdam
Michael Zijlaard reed in de jaren ’90 zelf op de baan en werd in 1993 nationaal kampioen. Grote bekendheid kreeg hij als manager van Leontien Zijlaard-Van Moorsel. Onlangs lanceerde hij de nieuwe 100% Nederlandse wielerploeg, Roompot Orange. Bij de Zesdaagse van Rotterdam wordt Zijlaard verantwoordelijk voor het rennersveld en wedstrijdprogramma. Aan de baan krijgt Zijlaard assistentie van een oud-(baan)wielrenner, wiens naam binnenkort zal worden bevestigd. Michael Zijlaard over zijn aanstelling: “Het mag duidelijk zijn dat ik het baanwielrennen een warm hart toe draag. Het brengt het wielrennen dichtbij de fans en is een van de mooiste disciplines van de wielersport. Zeker in Ahoy; dat is dé klassieker op de baan. Geweldig om daar kopman van te zijn! Ik barst van de ideeën en heb alle vertrouwen om met het team dat er staat de Zesdaagse extra energie in te blazen”.

Nieuwe koers
De afgelopen tien jaar is de Zesdaagse van Rotterdam georganiseerd in samenwerking met Six Day Management. Om financiële redenen bleek een gezamenlijke organisatie niet langer houdbaar. Ahoy besloot op zoek te gaan naar een nieuw sportief gezicht. Jansen: “Net zoals we zelfstandig het ABN AMRO World Tennis Tournament al vele jaren succesvol organiseren, gaan we aan de slag met de Rotterdamse Zesdaagse. Vernieuwing valt te verwachten op het zakelijke middenterrein, hier en daar in het wedstrijdprogramma en zie je in ons inmiddels vernieuwde huisstijl. Met ons ervaren team, de wielerbaan die in ons bezit is, met Michael aan boord en ook de medewerking van de KNWU en UCI zijn alle ingrediënten aanwezig voor een zeer gezonde toekomst. De wielerliefhebber én de zakelijke bezoeker kan aan het begin van het jaar blijvend genieten van topsport in het Sportpaleis van Ahoy.”