Solliciteer
Organisatie:  Medisch Centrum Nijverheidswerf
Plaats:  Bussum
Branche:   Fysiotherapiepraktijk
Functiegroep:   Overig
Opleidingsniveau:   MBO/HBO
Niveau:   Ervaren
Dienstverband:   Vast
Uren:   in overleg/divers
Einddatum Vacature:   Geen einddatum

Medisch Trainer / Beweegbegeleider

 

FUNCTIEOMSCHRIJVINGEN MEDISCH TRAINER

 

Nijverheidswerf 22, 1402 BW Bussum, 088 5058 101   www.fysio-bussum.nl

Functie: Medisch Trainer

Binnen Fysio Bussum zijn veel diverse zorgprofessionals werkzaam om kwalitatieve zorg te bieden. Onderverdeeld onder Kliniek Kop & Lijf, Fysio Bussum en Actief & Vitaal wordt er altijd getracht zorg op maat te leveren die voldoet om de zorgvraag van de patiënt te kunnen beantwoorden. Je kan op verschillende manieren jouw kennis en vaardigheden gebruiken om de groei van Medisch Centrum Nijverheidswerf.nl verder vorm te geven.

 

Taakomschrijving en verantwoordelijkheden

 Het begeleiden van patiënten van zowel de preventieve programma’s (de 0e lijn), eerstelijns praktijk als de tweedelijns kliniek op een verantwoorde en effectieve wijze, conform de richtlijnen.

 

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

–       Goed contact tot stand brengen met zowel patiënten als collega’s

–       Effectief en efficiënt begeleiden van patiënten, planmatig kunnen werken

–       Begeleiden en coachen van patiënten

–       Aansturen van individueel begeleiden naar simultaan behandelen t.b.v. optimaal effect van de groepsdynamiek

–       Op peil houden en delen van kennis en vaardigheden van het beroep en nieuwe ontwikkelingen daarin

–       Up to date houden van de EDP’s

–       Goede informatie uitwisseling met fysio- en manuele therapie

Kennis en ervaring

 

–       Opleiding tot Medisch Trainer

–       Enkele jaren ervaring

–       Affiniteit met de doelgroep van de eerstelijns praktijk en tweedelijns kliniek

–       Beschikken over de vereiste registratie

 

Vaardigheden/persoonlijkheidskenmerken/gedragscomponenten

 

–       Willen en kunnen samenwerken in een multidisciplinair team

–       Zich willen confirmeren aan de werkwijze van de eerstelijns praktijk en de tweedelijns kliniek

–       Gevoel hebben voor een gezonde leefstijl

–       Zelfstandig kunnen werken

–       Willen meebouwen aan een organisatie in ontwikkeling

–       Flexibel

–       Communicatief sterk

–       Administratief sterk

–       Bij voorkeur ervaring met het werken in Incura EPD en MS office 365 of de bereidheid dit of andere programma’s te leren

Rapporteert aan:

–       Eerste- en/of tweedelijns zorgcoördinator

 

Contacten met:

– intern: professionals en medewerkers van eerstelijns praktijk en tweedelijns kliniek

– extern: patiënten, verwijzers, instanties

 

Wij hebben te bieden:

  • Werken bij een innovatief en dynamisch gezondheidscentrum
  • In de 0e, 1e en 2e lijn
  • Een prettige en collegiale werkomgeving.
  • Platte organisatie met vrijheid en verantwoordelijkheid
  • Veel vrijheid om je eigen doelen te behalen
  • Een loondienst werkverband met goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • ZZP’er kan ook
  • Volop ruimte om te werken aan je eigen ontwikkeling op verschillende gebieden.

 

De organisatie                                                                       

 

Fysio Bussum levert de somatische zorg verlening voor Kliniek Kop & Lijf.

 

Kliniek Kop & Lijf ziet een toename van het aantal patiënten met langdurige, complexe en meervoudige psychische en/of fysieke problematiek. Deze psychische en/of fysieke problematiek speelt een belemmerende rol in de weg naar herstel. Solitair aanbieden van zorg sorteert niet het gewenste resultaat voor genoemde patiëntenpopulatie. Kliniek Kop & Lijf wil aan deze mensen zorg bieden en formuleert daarom de volgende visie:

 

Multidisciplinaire/integratieve zorg biedt de sleutel tot herstel voor patiënten met meervoudige, complexe problematiek. De combinatie van simultaan gegeven fysieke en psychische cognitieve gedragstherapie zorgt dat patiënten die normaliter een coping-strategie ontwikkeld hebben tegen solistisch serieel gegeven psychische of fysieke therapie, deze strategie aanpassen in een simultane setting waarin zorgverleners van meerdere disciplines elkaar aanvullen.

 

Kliniek Kop & Lijf profileert zich als een koploper op het gebied van multidisciplinaire/integratieve zorg. Zij is daarin innovatief en vooruitstrevend. Van Ziekte en Zorg naar Gezondheid en Preventie. Kliniek Kop & Lijf zoekt de beste oplossing voor de gezondheidsvraagstukken van haar patiënten en intervenieert steeds op een doelmatige en verantwoorde wijze.

 

Kliniek Kop & Lijf levert verantwoorde medisch specialistische zorg op het gebied van revalidatie en/of geestelijke gezondheidszorg.

 

Dit doet zij in een samenwerkingsverband met verschillende disciplines die zich richten op omgaan met, vermindering of het wegnemen van de bedoelde complexe en meervoudige psychische en/of fysieke problematiek. Op deze manier wordt gekeken naar zowel de fysieke als de psychische kant van de aandoening, geplaatst in haar maatschappelijke context: “de participerende samenleving”.

 

Kern van de behandeling is het multidisciplinair overleg (MDO), waarin zorgverleners de klachten van de patiënt complementair analyseren, een multidisciplinair behandelplan opstellen en dit integratief naar de patiënt uitdragen. Als gevolg hiervan leert de patiënt beter omgaan met zijn klachten en weerbaar te worden tegen deze klachten. Daarom zal het resultaat effectief en blijvend zijn; duurzaam.

 

Altijd is één van de hoofd-behandeldoelen dat een patiënt na behandeling ten minste twee jaren vrij van zorg is en weer kan deelnemen aan de maatschappij.

 

Het aanbieden van innovatieve revalidatie en geestelijke geneeskunde in de vorm van korte,  integratieve, tijdscontingente zorgtrajecten, waarbij samenwerking wordt gezocht met lokale partners op zodanige wijze dat een patiënt nooit langer dan drie kwartier hoeft te reizen om bij de Kliniek te komen.

 

 

Heb je interesse in deze uitdagende baan?
Mail dan je C.V. met motivatie aan 
info@fysiopraktijkbussum.nl

Of bel voor en afspraak met Lauk Slabbers; 088 5058 101

 

OVER ONS: Inzicht in bewegen!

Naast specialistische zorg willen mensen steeds meer ‘in control’ zijn. Of het nou gaat om het zelf bepalen wanneer je een programma op tv bekijkt of bepaalt wanneer er een pakket thuis wordt geleverd. We willen zelf de keuzes kunnen maken wat en wanneer er iets plaatsvindt. Ook controle hebben over ons kostbaarste bezit, het lichaam, wordt steeds belangrijker gevonden. En terecht naar onze mening. Om die reden nemen onze specialisten u mee in de beslissingen die genomen moeten worden. Door ruim de tijd te nemen tijdens de intake kunnen ze u voorzien van alle benodigde informatie, zodat ook u begrijpt wat er aan de hand is, wat de specialist gaat doen en vooral ook welke invloed uzelf kunt uitoefenen op uw klachten.

Fysio Bussum is onderdeel van Medisch Centrum Nijverheidswerf. Het Medisch centrum biedt diverse behandelmogelijkheden. Naast de Fysiotherapie en Manuele Therapie bieden wij (medisch-) Fitness aan. In hetzelfde pand vindt u ook Kliniek Kop & Lijf, een kliniek voor revalidatie, re-integratie en psychische geneeskunde en andere zorg gerelateerde bedrijven.

 

ONZE VISIE

Fysio Bussum heeft een team specialisten die geloven in hoogwaardige specialistische paramedische zorg en in zelfredzaamheid van de patiënt. De controle teruggeven aan de patiënt is waar het team van Fysio Bussum naar streeft, zodat u begrijpt wat er met uw lichaam aan de hand is en wat de specialist en u samen kunnen doen om ervoor te zorgen dat u weer kunt doen wat u zo graag doet.