Solliciteer
Organisatie:   St. Werkgever Sportclubs Den Haag
Plaats:   Den Haag
Werkgebied:   Den Haag
Branche:  (Semi)Overheid
Functiegroep:  Buurtsportcoach
Opleidingsniveau:  HBO
Niveau:  Ervaren
Dienstverband:  Vast
Uren: 24 tot 32 uur
Einddatum Vacature:  25-11-2019

Combinatiefunctionaris kaderontwikkeling Turnverenigingen

30,4 uur per week (0,8 fte)

“En hij staat!”

De Haagse turnsport heeft de behoefte aan een nieuwe opleidingsstructuur voor al haar turntrainers, assistenten en overige kaderleden. In samenwerking met de andere combinatiefunctionarissen turnen en de medewerkers van de KNGU zorg jij voor opleidingen en begeleiding van de trainers.  Ben jij de huizenhoge favoriet die onze Haagse turnverenigingen deze vluchtfase aan kan bieden? Lees dan verder!

Jouw gymzaal

Bij Werkgever Sportclubs Den Haag zijn we op zoek naar een tweede combinatiefunctionaris (sportcoördinator) die gespecialiseerd is in het (laten) opleiden van technisch kader bij turnverenigingen. Onder het technisch kader vallen de trainers, juryleden en begeleidingsteams. Je organiseert begeleidingsmomenten voor deze doelgroepen en houdt contact met het bestuur van de clubs.

Verder bestaat in Den Haag de behoefte aan een eenduidige technische lijn. Zo is er veel kennis en kunde beschikbaar, maar deze dient te worden verzameld en uiteindelijk te worden geïmplementeerd. Dit geldt zowel voor het dames- als het herenturnen op verschillende niveau’s.
Je werkt nauw samen met collega’s, experts op het gebied van turnen en de KNGU.

Door jouw aandeel binnen de Haagse turnverenigingen worden de clubs klaargestoomd voor de volgende stap. Als sportcoördinator turnen werk je gemiddeld 30,4 uur per week en kom je in dienst bij WSDH (Werkgever Sportclubs Den Haag).

Daarnaast sta je ook zelf actief in de gymzaal. Per week geef je vier keer na schooltijd turnles aan de scholieren om zo de turnsport te promoten.

Aangenaam, dit is jouw nieuwe werkgever

Al sinds 2008 werken we als Werkgever Sportclubs Den Haag (WSDH) aan de formule van succesvolle sportstimulering in onze hofstad. Als een van de weinigen in onze sector zijn we een stabiele werkgever voor ruim 80 combinatiefunctionarissen, buurtsportcoaches en Streetsportleiders in Den Haag. Bij ons hebben sportieve medewerkers die hun vak goed uitoefenen uitzicht op een vaste aanstelling.

WSDH staat nauw in contact met 50 sportverenigingen waarvoor jij en je collega-sportcoördinatoren en buurtsportcoaches zich hard maken. Met elkaar werken we aan sportstimulering, versterking van sportclubs en de maatschappelijke betrokkenheid in de wijken van Den Haag. Ook biedt onze stichting een passend en veelzijdig sportaanbod op 100 Haagse scholen en playgrounds.

Jouw team
De besturen, trainers, vrijwilligers, leden en jij hebben 1 ding gemeen: liefde voor de turnsport. Een veilig sportklimaat en plezier in het beoefenen van de sport staan hierbij voorop. Vanuit WSDH werk je samen met je directe collega-combinatiefunctionaris kaderontwikkeling Turnverenigingen en met de sportcoördinator turnen. Daarnaast zijn er nog 40 sportcoördinatoren werkzaam bij één of meerdere sportclubs in Den Haag, waarmee regelmatig overleg is.

Jouw winst (o.b.v. een 38-urige werkweek)

 • De glimlach op de gezichten van ‘jouw’ trainers!
 • Salaris conform cao Sport schaal 7 (2375-3357) met doorgroeimogelijkheden naar schaal 8 (2613-3736). De genoemde bedragen zijn conform salaristabel CAO Sport vanaf 2020.
 • Een reiskostenvergoeding.
 • Minimaal 24 vrije dagen per jaar.
 • Een vergoeding voor kleine kosten en aanvullende verzekeringen.
 • Mogelijkheden om bij te scholen.
 • Een pensioenfonds.

In jouw sporttas

Talent, kennis en enthousiasme: als het gaat om turnen heb jij het allemaal. En dat deel je maar al te graag met de trainers van de Haagse turnclubs. Je houdt graag overzicht, waarbij je gestructureerde werkwijze goed van pas komt. Jouw ondernemende houding en ambitie om jezelf te ontwikkelen, krijgt hier volop de ruimte. Verder breng je mee:

 • Minimaal HBO-sportopleiding aangevuld met een trainersopleiding KNGU KSS niveau 3, maar 4 is een pré (dames en heren).
 • Ervaring binnen de verenigingswereld.
 • Beschikbaarheid van vier dagen per week, en af en toe in het weekend.
 • Bereidheid om te werken in de avonduren.
 • Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Enthousiast?

Je kan ons overtuigen door een leuke presentatie over jezelf of een goede motivatie en jouw cv te sturen naar info@swsdh.nl (of via WeTransfer). Wellicht nodigen we je dan uit voor een goed gesprek! Stuur jouw sollicitatie voor maandag 25 november 2019 naar info@swsdh.nl.

Vragen over de vacature of procedure? Stel deze aan Sten Verleg via sten.verleg@swsdh.nl of 070 – 368 60 46.