Solliciteer
Organisatie:   ViB
Plaats:   Vlaardingen
Werkgebied:   Vlaardingen
Branche:   (Semi)Overheid
Functiegroep:   Docent Lichamelijke opvoeding
Opleidingsniveau:   HBO
Niveau:   Ervaren
Dienstverband:   Vast
Uren:   24 tot 32 uur
Einddatum Vacature:   06-12-2019

Docent bewegingsonderwijs

Ben jij onze nieuwe energieke docent bewegingsonderwijs?
(4 dgn p/w)

Wat je gaat doen:

Als sportfanaat geef jij lessen bewegingsonderwijs op basisscholen in Vlaardingen. Daarnaast benader en enthousiasmeer je de kinderen om meer te bewegen en/of sporten. Dit doe je door je in de school- en wijkteams te nestelen, vraag op te halen, initiatieven voor bewegen aan te jagen en uitvoering te geven aan (school- en wijkgebonden) sport- en beweegactiviteiten. Om je kennis up-to-date te houden vinden er wekelijks intervisiebijeenkomsten plaats met alle docenten bewegingsonderwijs van team ViB.

Wie ben jij?

  • Je hebt een opleiding aan een Academie Lichamelijke Opvoeding (bijna) succesvol afgerond;
  • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en bent in staat tot communiceren op verschillende niveaus;
  • Je bent in staat om zelfstandig te werken, maar kan ook goed met je collega’s overweg om projectmatig te werken;
  • en bent goed in organiseren.

Wie zijn wij?
Team ViB is een energiek team dat zich als missie heeft voorgenomen om heel Vlaardingen in Beweging te brengen en te houden. Wij zijn dé sport- & beweegmakelaar van Vlaardingen en proberen vanuit die rol projecten op te zetten, vraag en aanbod naar bewegen bij elkaar te brengen en daadwerkelijk mensen te laten bewegen.

Sport en bewegen verbindt, verbroedert, houdt lichaam en geest gezond en zorgt voor sociale contacten. Vlaardingen in Beweging (ViB) gelooft in de Kracht van Sport! Iedere inwoner van Vlaardingen moet kunnen deelnemen aan sport of bewegen. In georganiseerd of ongeorganiseerd verband.

Jouw werkzaamheden:

  • Lessen bewegingsonderwijs geven aan kinderen van de basisschool (groep 3 t/m 8).
  • Vaardigheidstesten afnemen en twee keer per jaar het ViB-beweegrapport verwerken voor de leerlingen.
  • Docententeams adviseren in, en enthousiasmeren voor,  het bewegen in en om de school.
  • Leerlingen en docenten informeren over sporttoernooien, beweegprogramma’s, sportdagen, clinics,  enz.
  • Overleg voeren met collega buurtsportcoaches/docenten over sport- en beweegprojecten voor de betreffende scholen.
  • Wekelijks intervisiebijeenkomsten bijwonen met je collega’s van team ViB.

Aanstelling
We zoeken een collega voor vier dagen per week die in ieder geval op maandag, woensdag en donderdag beschikbaar is. De vierde werkdag is bespreekbaar. Salariëring is afhankelijk van het ervarings- en kennisniveau in CAO Sport. Onze L.O. docenten krijgen het dubbele aantal uren verlof dan in CAO sport staat aangegeven. Aanvankelijk wordt een contract voor één jaar aangegaan. Bij goed functioneren behoort contractverlenging tot de mogelijkheden.

Solliciteren

Vind jij jezelf helemaal terug in bovengenoemd profiel? Stuur jouw motivatiebrief en CV uiterlijk 6 december in één document naar Vlaardingen in Beweging t.a.v. Pim van Kan, pim@stichtingvib.nl.

Voor meer informatie over het werk van ViB en de ViB-collega’s kun je een kijkje nemen op www.stichtingvib.nl. Check onze Socials via @stichtingViB of neem contact op via 010-3132778.

Hoe ziet jouw dag eruit? 
Mocht je nu al geen genoeg kunnen krijgen van deze functie, dan is het altijd handig om te weten hoe zo’n dag als docent bewegingsonderwijs er nu eigenlijk uitziet!

Op naar een nieuwe werkdag stap je ‘s ochtends je auto in. Onderweg bedenk je nog even goed hoe je die springsituatie nog verder kan differentiëren en hoe de leerling zelf kan bepalen of hij voor die moeilijke sprong gaat. Aangekomen bij de gymzaal heb je een half uur de tijd om je zaal klaar te zetten. Je werkt effectief en je zet de zaal aantrekkelijk en uitdagend op. De leerlingen komen binnen en kunnen niet wachten om aan de slag te gaan met de verschillende opdrachten. Er staan vandaag 4 onderdelen op de planning, maar deze groep heeft een 5e nodig dus heb je kruisslag touwspringen toegevoegd.

Na een aantal lessen gebruik je je pauze om even om te bouwen naar de onderbouw. Deze spring-in-het-velds hebben meer structuur nodig. Streng maar rechtvaardig hanteer je de regels met als resultaat dat de kinderen niet terug willen naar school, maar in de gymles willen blijven. Daar doe je het voor! Na je laatste les ruim je je zaal op, morgen staat je collega namelijk in dezelfde zaal. Je sluit de zaal af en loopt nog even naar de school. Binnenkort staat het honkbaltoernooi op de planning, dus je vraagt hier even na of alles is gelukt met de inschrijving. Je sluit nog even aan bij een vergadering op school over het nieuw in te richten schoolplein: jouw mening en ideeën worden erg gewaardeerd! Rond 16.30 uur stap je de auto weer in. Morgen hoef je maar een halve dag les te geven, daarna zul je op kantoor het toernooischema voor het Vlaardings honkbaltoernooi voor de groepen 5/6 in elkaar zetten. We zullen morgen de dag afsluiten met een intervisiebijeenkomst met alle docenten van ViB en dat komt mooi uit, want je hebt een casus in te brengen. Fijn om met collega’s over je vak te kunnen sparren!