Solliciteer
Organisatie:    Sportbedrijf Arnhem
Plaats:    Arnhem
Werkgebied:    Arnhem
Branche:   (Semi)Overheid
Functiegroep:   Verenigingsadviseur
Opleidingsniveau:   HBO
Niveau:   Ervaren
Dienstverband:   Vast
Uren:   32 tot 40 uur
Einddatum Vacature:   01-12-2019

Consulent Verenigingsondersteuning

Arnhem telt meer dan 200 sportclubs en sportverenigingen. Sportbedrijf Arnhem maakt zich sterk voor vitale sportverenigingen en biedt verenigingen verschillende vormen van ondersteuning. Want verenigingen zijn heel belangrijke partners in ons streven om zoveel mogelijk inwoners van Arnhem in beweging te krijgen en te houden. Wil jij een bijdrage leveren aan de vitaliteit van de sportverenigingen in Arnhem? Dan is deze vacature wat voor jou!

Je werk

Je voert het actieplan verenigingsondersteuning van het Sportbedrijf uit. Je informeert, adviseert en geeft sportaanbieders ondersteuning om zich te ontwikkelen tot een gezonde, vitale club. Dit kan gaan over diverse thema’s: van werving en behoud van leden, vrijwilligersbeleid, veilig sportklimaat, financiën, wet- en regelgeving, tot nieuwe lidmaatschapsvormen, accommodatievraagstukken, een gezonde sportkantine of een rookvrije sportclub. Ook denk je mee hoe verenigingen specifieke doelgroepen nog beter in beweging kunnen krijgen en help je ze met de ontwikkeling van hun maatschappelijke rol.

Andere taken zijn:

 • Je bouwt en onderhoudt een netwerk van verenigingen, stichtingen en andere sportaanbieders in de stad. Je benadert ze proactief, zorgt voor planning van accountgesprekken en bezoekt ze.
 • Je signaleert en clustert behoeften, wensen en vragen van verenigingen en zorgt voor een gedegen terugkoppeling, verwijzing of afhandeling.
 • Je inventariseert de opleidingsbehoefte van verenigingen en ondersteunt bij de organisatie en promotie ervan.
 • Je coördineert en voert verenigingsadviestrajecten uit.
 • Je initieert thema- en voorlichtingsbijeenkomsten, cursussen en workshops.
 • Je bevordert kennisuitwisseling tussen verenigingen.
 • Je enthousiasmeert sportaanbieders mee te doen aan onderzoeken en projecten.
 • Je draagt content aan voor de periodieke digitale verenigingsnieuwsbrief.

 Je team

Als Consulent Verenigingsondersteuning ben je onderdeel van de afdeling Bewegen & Gezondheid. Stimuleren van sport, bewegen en een gezonde leefstijl is hier de rode draad. In de wijken en in de stad. Je directe collega’s zijn experts op het gebied van o.a. bewegingsonderwijs, schoolsport, jeugdsportfonds, seniorensport, sport in openbare ruimte, talentontwikkeling, sportkaarten, leefstijlcoaching en evenementen.

Deze kwaliteiten breng je mee

 • Een HBO-diploma of kennis en ervaring op vergelijkbaar niveau.
 • Je hebt van nature een klant- en servicegerichte houding.
 • Je bent een netwerker die verenigingen weet te inspireren.
 • Je bent verbindend en beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden.
 • Je bent politiek sensitief en voelt de belangen van de verschillende stakeholders goed aan.
 • Je kunt goed plannen, organiseren en bent in staat om prioriteiten te stellen.
 • Je bent flexibel en hebt geen 9 tot 5 mentaliteit, want je bent je bewust van het feit dat samenwerken met vrijwilligers bij de verenigingen niet altijd tijdens kantooruren kan.
 • Je schakelt makkelijk tussen je rol als expert en je rol als procesbegeleider. Dit is een essentieel onderdeel van je werk als verenigingsondersteuner.

Je arbeidsvoorwaarden

Afhankelijk van kennis en ervaring ligt het salaris tussen € 2.675 en € 3.929 (o.b.v. 36 uur, schaal 9 cao Vermo). Je hebt een eindejaarsuitkering (6,75% van je salaris op jaarbasis) en je bouwt pensioen op bij het ABP. Daarnaast bieden we secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een flexibel keuzebudget met o.a. sportkaart en fietsplan. Ook zijn er voor medewerkers diverse opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden, waaronder een aanbod van workshops in het kader van vitaliteit.

Kom naar het Talentevent en solliciteer!

Geloof jij net als wij dat sport de stad versterkt? Denk jij dat je Sportbedrijf Arnhem als Consulent Verenigingsondersteuning kunt versterken? Dan komen we graag met je in contact!

Op dinsdag 3 december organiseren we het Sportbedrijf Arnhem Talentevent. Hier maken we graag kennis met je en kom je meer te weten over ons bedrijf en de vacatures. We hopen dat je daarna enthousiast bent geraakt om te solliciteren! Meld je vóór 1 december aan voor het Talentevent.

Wil je niet wachten op het Talentevent? Je kunt ook direct solliciteren. Je sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk dinsdag 10 december, via de sollicitatiebutton op onze website. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Geert Geurken, Strategisch Adviseur Sport & Bewegen, geert.geurken@sportbedrijfarnhem.nl /026-3775757.

Over Sportbedrijf Arnhem

Wij vinden het heel belangrijk dat Arnhemmers met plezier kunnen bewegen in hun eigen stad, wijk en buurt. Sport versterkt de stad! Dát is onze missie. Met zo’n 180 medewerkers en vele vrijwilligers zet Sportbedrijf Arnhem zich daar op verschillende manieren voor in: We beheren en exploiteren de zwembaden, sporthallen, sportparken en playgrounds in Arnhem en bieden daar sportactiviteiten en beweegmogelijkheden, voor iedereen. Met producten als de Sportkaart en leefstijlcoaching brengen we onze diverse klantgroepen nog beter in beweging en dragen we bij aan de gezondheid, het plezier en het welzijn van vele Arnhemmers.

Sinds 2017 zijn we geen onderdeel meer van de gemeentelijke organisatie maar een zelfstandige onderneming (BV). We zijn een dynamisch bedrijf met een informele sfeer en korte lijnen, waar eigen initiatief en oplossingsgericht denken wordt gewaardeerd. We zijn volop in ontwikkeling en zien veel kansen om ons sportaanbod, onze sportaccommodaties en (online) dienstverlening aantrekkelijker en innovatiever te maken.

Delen mag! Graag zelfs. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.