Solliciteer
Organisatie:   KNBSB
Plaats:   Nieuwegein
Werkgebied:   Nieuwegein
Branche:   Sportbond
Functiegroep:   Bestuurder
Opleidingsniveau:   HBO
Niveau:   Leidinggevend
Dienstverband:   Vast
Uren:   in overleg/divers
Einddatum Vacature:  Geen einddatum

Vacature Algemeen Directeur

 

Waar hebben we jou bij nodig?

In de komende beleidsperiode wordt gebouwd aan een professionele, servicegerichte en toekomstbestendige landelijke sportorganisatie op het gebied van honkbal en softbal. De beleidsfocus ligt daarbij op promotie van de sport en ondersteuning naar vitale verenigingen. Daarnaast is de topsportambitie gericht op het behalen van Top 5 positie op de wereldranglijst honkbal en softbal. Dit is vastgelegd in de Picture of Success 2023.

We zoeken een ervaren manager met goede communicatieve vaardigheden, die het bondsbeleid van de KNBSB vertaalt in doelstellingen en de bond op een professionele wijze vertegenwoordigt. Honkbal en softbal zijn teamsporten, dus we zoeken een veelzijdige teamplayer die affiniteit heeft met de sportcultuur in Nederland en weet wat er speelt op internationaal niveau.

Je bent eindverantwoordelijk voor een goede bedrijfsvoering, geeft leiding en sturing aan de medewerkers van onze sportorganisatie, verantwoordelijk voor het vastgestelde meerjarenbeleid en onderhoudt interne en externe contacten van de KNBSB.  In deze fulltime functie ben je ook de schakel tussen het bondsbestuur en het bondspersoneel van de sportbond. 

Lees de volledige functieomschrijving om een compleet beeld te krijgen van de algemeen directeur die we zoeken.

Wie zijn wij?

De Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) is een bond met ca. 20.000 leden, bestaande uit 160 verenigingen. De KNBSB organiseert de nationale baseball- en softbal competities van Nederland. De KNBSB is ook verantwoordelijk voor de nationale (jeugd)teams honkbal en dames softbal. Deze nationale (jeugd)teams nemen deel aan Europese kampioenschappen en Wereldkampioenschappen. Het Nederlands honkbal (mannen) en softbal (dames) behoort met Team Kingdom of the Netherlands bij de top van de wereld.

De KNBSB ontwikkelt zich tot een stabiele, ondernemende organisatie voor de aangesloten verenigingen. Het versterken van de organisatie is rand voorwaardelijk voor het realiseren van de breedtesport- en topsportambities.

Het team

Het Bondsbestuur bestaat uit een zestal leden en wordt ondersteund door het Bondsbureau waar, naast de directie, een veertiental medewerkers actief is.

Meer informatie over de functie?

Bel dan met Stefaan Eskes (Algemeen Directeur a.i.) 06-53328981 of mail naar s.eskes@knbsb.nl

Solliciteren?

Solliciteren kan door een mail te sturen met motivatie en CV naar jolanda.van.der.vloed@knbsb.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld