Gewichtsconsulent klassikaal

Overgewicht is een groeiend maatschappelijk probleem. Veel mensen zijn te zwaar, wat de nodige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Geen wonder dat er steeds vaker een beroep wordt gedaan op de gewichtsconsulent.

Met de opleiding Gewichtsconsulent van de LOI leer je niet alleen alles over het begeleiden, motiveren en voorlichten van cliënten, maar doe je ook uitgebreide kennis op van voedingsleer. Zo is er onder andere aandacht voor eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines, mineralen en water en voedingsvezels. Maar dat is niet alles. Want ook het opzetten van een eigen praktijk komt uitgebreid aan bod. Kortom, een zeer brede cursus waarin voedingsleer, coachingsvaardigheden én praktijkvoering centraal staan.

Interactieve klassikale bijeenkomsten (bij dagopleiding: 1 x per 3 weken, bij avondopleiding 1 x per 2 weken) vormen de kern van de opleiding en garanderen een regelmatig studieritme. In combinatie met thuisstudie, doelgericht lesmateriaal, continue coaching via internet en innovatieve online studietools, ontstaat een zeer effectieve studiemethode voor de professional die zich verder wil ontwikkelen.

Geaccrediteerd door de BGN

De LOI heeft de kwaliteit van haar opleidingen hoog in het vaandel staan. De LOI is de eerste afstandsopleider waarvan de opleiding Gewichtsconsulent is geaccrediteerd door de BGN. Hét bewijs dat deze opleiding voldoet aan álle kwaliteitseisen én perfect aansluit op de praktijk! Indien je hebt deelgenomen aan de bijeenkomsten en het examen succesvol hebt afgerond, kun je je na afloop van de cursus aansluiten bij de BGN.

Liever flexibel thuis studeren?

Deze opleiding is ook te volgen zonder klassikale bijeenkomsten. Studeer je liever volledig thuis en flexibel? Kies dan voor deze opleiding in de thuisstudie-variant.

Doelgroep Gewichtsconsulent

De opleiding Gewichtsconsulent is geschikt voor iedereen die als gewichtsconsulent werkt of wil gaan werken. Zeker als je je eigen praktijk wilt opstarten, is deze opleiding een absolute must.

Als gewichtsconsulent houd je je bezig met het opstellen van een op de persoon afgestemd behandelplan, het begeleiden van groepen bij het volgen van een dieet, maar bijvoorbeeld ook met het geven van voorlichting tijdens informatieavonden.

Het werk van de gewichtsconsulent verschilt met dat van een diëtist. De diëtist houdt zich namelijk bezig met verschillende voedingsproblemen, die verder gaan dan over- of ondergewicht.

Einddoel

Na afloop van de opleiding Gewichtsconsulent kun je je beroep maken van het begeleiden van gezonde volwassenen met over- of ondergewicht. Je bent helemaal klaar voor het starten van je eigen praktijk. Natuurlijk kun je ook in dienst van een instelling of organisatie gaan werken.

Ben je al werkzaam op het gebied van voeding en diëten, dan kan de opleiding een waardevolle aanvulling op je werk zijn. En als je zelf te kampen hebt met over- of ondergewicht dan kun je van deze opleiding eveneens veel baat hebben. De lessen vormen de ingrediënten voor een nieuwe, verantwoorde manier van eten en een juiste houding ten opzichte van voeding.

Na deze cursus:

  • heb je een grondige kennis over voeding opgedaan
  • ken je de oorzaken en risico’s van overgewicht
  • weet je alles over de verwerking van voedsel door het menselijk lichaam
  • kun je heldere voorlichting geven
  • kun je een behandelplan opstellen en uitvoeren
  • heb je alle kennis in huis om een eigen praktijk te starten
  • kun je je registreren bij de BGN.