Solliciteer

Het is zomer. Dit betekent veel borrels, festivals en sportevenementen. Ben jij op zoek naar een nieuwe baan? De maanden juli en augustus zijn heel erg geschikt om te netwerken. Je hebt zelf net iets meer tijd om over je netwerk na te denken en er actief iets mee te doen. 5 creatieve manieren om zelf te netwerken.

 1. Ga naar sportevenementen

Nederland organiseert deze zomer tal van sportevenementen. NK kitesurfen, beachvolleybaltoernooien, The Haque open en tal van anderen evenementen worden ook in jouw regio georganiseerd. In een ongedwongen sfeer, is dit je kans om je netwerk uit te breiden. Klik hier voor alle sportevenementen. (sportevenementenkalender.nl)

 1. Organiseer een barbecue
  Een leuk initiatief kan een barbecue zijn. Nodig 10 relaties uit en vraag aan hen een ‘’onbekend’’ persoon mee te nemen die interessant kan zijn voor jouw business. Binnen no-time heb jij 10 nieuwe contacten met enkele potentials.
 2. Schrijf je in voor een cursus of opleiding
  Een leven lang leren. De zomer is een perfecte periode om alle cursussen en opleidingen op jouw vakgebied eens te bekijken. De wereld en de arbeidsmarkt veranderen in rap tempo. Spijker je kennis bij en onderscheid je van je collega’s door extra kennis te vergaren. Zie ook het overzicht aan opleidingen op SportNetwerk.
 3. LinkedIn
  Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, dan mag een goed LinkedIn profiel natuurlijk niet ontbreken. Je hebt vast heel veel contacten verzameld? Doe je er ook iets mee? De zomer is geschikt om oude vrienden en bekenden weer eens een berichtje te sturen. Word lid van groepen en meng je in discussies over jouw vakgebied. Alumni verenigingen, SportNetwerk, Sport & Zaken, Sport & Health zijn slechts enkele groepen waar je lid van kunt worden. Ook zijn er speciale groepen gericht op het zoeken naar vacatures. Vacature bij de overheid of Vacature voor jou zijn slechts twee groepen waar je lid van kunt worden. LinkedIn is dus niet alleen een groot smoelenboek waar al je vrienden en contacten in staan, maar biedt nog veel meer! LinkedIn is zeer geschikt om nieuwe vacatures te vinden. Deze zie je op je tijdlijn voorbij komen, doordat bedrijven die je volgt of contacten deze met jou delen. Ben je actief op zoek naar een baan? LinkedIn heeft een eigen website die volledig gericht is om vacatures te zoeken: linkedin.com/jobs.
 4. Congressen en netwerkbijeenkomsten
  Op congressen, seminars, netwerkbijeenkomsten, eendaagse etc. ontmoet je vaak veel nieuwe mensen die ook kennis willen opdoen en willen netwerken. Er zijn zat bijeenkomsten in de sport waar je naartoe kan gaan. Een hele makkelijke manier om je netwerk te doen vergroten.