Solliciteer

SportNetwerk bestaat inmiddels al bijna 10 jaar en is uitgegroeid tot het grootste carrièreplatform in de sport in Nederland. De afgelopen jaren zijn wij niet met de tijd mee gegaan en moest een nieuwe website er echt van komen. Vandaag lanceert SportNetwerk, zijn nieuwe website. Het platform heeft een compleet nieuw design en beschikt over nieuwe functionaliteiten. Zo is het voor de bezoeker nog gemakkelijker om een sportgerelateerde opleiding, cursus, stage of baan te vinden die aansluit bij hun interesses en behoeften. Ook voor werkgevers is het een en ander aangepast. Met een nieuw systeem liggen er meer mogelijkheden om het sollicitatieproces te beheren.

Voor werknemers
De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een nieuwe website voor alle sportvacatures van onze opdrachtgevers. Het moest vooral makkelijker worden om te solliciteren. Werkgevers hebben de keuze om gebruik te maken van onze portal, waardoor je de status van je sollicitatie(s) bijhouden en alle berichten inzien. Anderzijds kunnen werkgevers alles doorsturen naar een eigen werkenbijsite of emailadres. Eenmaal een account op SportNetwerk kan je gemakkelijk solliciteren op andere vacatures en een jobalert aanmaken. Je ontvangt dat in je mailbox vacatures die precies voldoen aan jouw zoektocht. Maak hier een account aan.

Labels
Waar we naast SportNetwerk een totaaloverzicht aanbieden van alle sportvacatures, daar hebben we ook een aantal sub-labels gelanceerd. De een gekoppeld aan SportNetwerk en de andere met een aparte website. Zo kunnen we je nog beter bedienen als je specifiek op zoek bent naar een baan in een bepaalde branche. Later hierover meer informatie, want elk label zal straks een voor een gepresenteerd worden.

Voor werkgevers
Het wordt steeds lastiger om nieuwe medewerkers aan te nemen. Wil je de beste nieuwe medewerkers aannemen, dan moet je je bedrijf op een goede manier presenteren en gebruik maken van de juiste kanalen. Middels deze stap met een nieuwe website kunnen we werkgevers nog beter faciliteren.

Customer Data Platform
Met SportNetwerk hebben wij een jaarlijks bereik van 200.000 unieke bezoekers en draait er al een aantal jaar een Customer Data Platform achter onze website, waarmee we inmiddels 500.000 profielen in kaart hebben gebracht. We kunnen op de homepage dan ook de vacature tonen gebaseerd op een bepaald profiel. Stel dat een marketing medewerker binnen de fitnessbranche zulke vacatures heeft bekeken de afgelopen 3 maanden en er is een nieuwe marketing vacature binnen de fitnessbranche online, dan krijgt hij/zij deze vacature te zien in het overzicht op de homepage. Hierover later meer bij onze werkgeversdiensten.

Nieuwe functionaliteiten werkgevers

Vacature en kandidaten beheer
Als werkgever kan je gebruik maken ons recruitment systeem, waardoor je al je kandidaten overzichtelijk bij elkaar hebt. Geen losse mailtjes meer of vergeten kandidaten in je mailbox. Je kan de kandidaten vervolgens ook afwijzen of uitnodigen op gesprek. Indien je kandidaten door wilt verwijzen naar de eigen website, Indeed of werkenbijsite, dan kan dat natuurlijk ook. Zie hieronder.

Werkenbijsite
Steeds meer bedrijven richten dan ook een ‘werken bij’-pagina of -site in in plaats van alleen de vacature te delen op social media of via een nieuwsbericht op de website. Een ‘werken bij’-site is een webpagina of zelfs een aparte website waarop je je vacatures plaatst en je bedrijf zo goed mogelijk presenteert. Goed personeel is schaars en de potentiële medewerkers kunnen vaker uit meerdere werkgevers kiezen of ze kiezen voor een functie buiten de sport.. Zo’n website  is dan een ideaal middel om je vacatures te delen en uit te stralen hoe het is om bij jouw bedrijf te werken. Met de nieuwe functionaliteiten op SportNetwerk kan vacatures plaatsen op onze site en tevens deze tonen op de eigen (werkenbij) website. Dit kunnen wij ook voor u faciliteren. Voor meer informatie klik hier.

Mocht u er echt niet uitkomen, dan is SportScoutz wellicht de oplossing.

Mocht je nog vragen hebben over de nieuwe website en haar functionaliteiten, neem dan gerust contact op via sander@sportnetwerk.nl.