Solliciteer

Je diploma is in de pocket en de banenjacht kan beginnen. Je eerste indruk bij een werkgever begint bij een cv. Met deze vijf tips belandt jouw cv niet onderop de stapel, maar maak jij kans op die baan!

1. Pimp je CV
Wil jij een geweldig sjabloon maken voor jouw CV? Dit kun je maken met het programma Canva. De gratis versie biedt voor ieder genoeg keus. Wil je meer opvallen, dan kun je een abonnement kopen. Met frisse kleuren en verschillende lettertypen en vormen, heb je binnen no-time een sprankelend CV.

Andere gratis programma’s die je zou kunnen gebruiken zijn onder andere Do You Buzz, Resume en CVMKR. Voortaan is jouw CV dus niet een saai wit papiertje, maar maak jij het helemaal persoonlijk. Solliciteer je meerdere keren bij verschillende bedrijven? Pas je opmaak aan op de werkgever. Is het logo van je toekomstige werkgever rood, dan kun je ervoor kiezen om dit ook toe te passen in jouw CV. Kortom; leef je uit!

2. Maak een video
Wil je bij een sportmarketingbureau werken of wil je extra opvallen? Maak dan eens een video-cv.
In maximaal anderhalve minuut laat jij zien wie je bent, wat je kan en wat je wilt. Denk goed na over wat je wilt laten zien. Sport je graag? Maak dan een video, waarin je laat zien dat je sportief bent. Een video opnemen vergt even wat tijd en je toekomstige werkgever zal het zeker waarderen.

3. Denk out-of-the-box
Solliciteer je op een functie waar veel creativiteit wordt vereist, zoals bij marketing en communicatie, dan mag je op allerlei manieren uitdragen dat je out-of-the-box kunt denken. Als jij wilt werken bij een betaald voetbalorganisatie, dan kun je je CV en brief als een voetbalwedstrijd presenteren. Pas voetbaltermen of voeg uitspraken van bekende sporters toe.

4. Eigen website
Ben jij een kei in het maken van een website? Maak dan je eigen website als CV. Hiermee ben je goed vindbaar voor recruiters en werkgevers. Met een eigen website creëer je je eigen platform. Een goed voorbeeld is Eline. Zij had als doel om een baan te vinden in 75 dagen. Zij kreeg zoveel aandacht en leuke reacties dat haar zoektocht is geslaagd. http://www.elinezoektwerk.nl/
Natuurlijk zijn er heel veel sites waar je jouw cv op kunt zetten, zoals bij SportNetwerk, maar een eigen site geeft meer vrijheid in het ontwerp en je kunt de inhoud helemaal aanpassen. Begin je eigen blog en schrijf leuke content in jouw vakgebied. Deel dit weer op social media en je netwerk zal steeds verder uitbreiden.

5. Zet je CV op een voorwerp
Heb jij een vacature gezien, waarbij je veel moet reizen? Maak een klein koffertje en zet daar jouw persoonlijke gegevens op. Toegegeven, het vergt wel even wat creativiteit. Kies een voorwerp dat past bij het bedrijf. Een voetbal bij een betaald voetbal organisatie en een bidon bij de Koninklijke Nederlandse Wieler Unie of een T-shirt bij een winkelketen als Decathlon of Under Armour.

Het allerbelangrijkste is dat je kiest voor een manier van presenteren die past bij jou. Volg dus niet alle tips en tools om een perfect cv samen te stellen, maar maak zelf keuzes.