Solliciteer

Beste werkgever,

SportNetwerk bestaat inmiddels al 9 jaar en is uitgegroeid tot het grootste carrièreplatform in de sport in Nederland. Veel van ons werk vindt plaats online en aangezien we de laatste jaren de site niet hadden vernieuwd, was er nu echt werk aan de winkel. Deze week lanceert SportNetwerk haar nieuwe website!

Door de nieuwe website vergroten we onder andere onze vindbaarheid op Google. Dit zal de komende weken al zichtbaar worden door meer bezoekers en een hogere ranking. Daarnaast hebben we de afgelopen maanden meer ingezet op social media en we merken dat LinkedIn een steeds beter middel is om mensen te bereiken. Met een persoonlijk LinkedInaccount van Sander Fonville, onze bedrijvenpagina (bijna 10.000 volgers) en onze LinkedIn groep (ook bijna 10.000 leden) bereiken we een heel gerichte doelgroep. Vanaf 2020 zullen we nog meer in gaan zetten op de social kanalen. Met de komst van een heuse contentmanager, willen we meer nieuws en achtergronden plaatsen op onze sites en op social.

Het wordt steeds lastiger om aan goed personeel te komen. Wilt u de beste mensen vinden, dan helpt het enorm wanneer uw bedrijf en uw vacatures online goed vindbaar zijn door de gewenste doelgroep en u gebruik maakt van de juiste kanalen. Met SportNetwerk hebben we een jaarlijks bereik van 200.000 unieke bezoekers en dankzij een Customer Data Platform hebben we inmiddels 500.000 profielen in kaart gebracht. En daar hoort natuurlijk ook een nieuwe website bij om u, als werkgever, goed in te faciliteren.

Het platform heeft een nieuw design en beschikt over extra functionaliteiten. Daarnaast zijn we nu nog beter vindbaar op Google. Voor u als werkgevers biedt het nieuwe systeem tevens meer mogelijkheden om het sollicitatieproces te beheren. Wilt u uw vacatures wederom plaatsen op SportNetwerk, stuur dan een mail naar info@sportnetwerk.nl, dan maken wij een account voor u aan. Een vacature plaatsen kost 69,- euro tenzij anders met u overeen is gekomen. U ontvangt van ons een email over het activeren van uw account.

Enkele cijfers
200.000 unieke bezoekers per jaar
500.000 opgebouwde realtime 360-graden-klantprofielen
Gekoppelde jobalert naar 5500 ingeschreven kandidaten
25.000 volgers op sociale media

Nieuwe functionaliteiten werkgevers

Vacature en kandidaten beheer
Als werkgever kunt u gebruik maken van ons recruitment systeem, waardoor u alle geschikte kandidaten overzichtelijk bij elkaar hebt. Geen losse mails meer of vergeten kandidaten in uw mailbox. U kunt de kandidaten vervolgens ook afwijzen of uitnodigen op gesprek via het systeem. Dit is gratis, als u uw vacature op SportNetwerk heeft uitgezet. U kunt een melding instellen dat u deze sollicitaties in uw inbox wilt ontvangen. Uiteraard kunt u ook instellen dat kandidaten ook doorverwezen kunnen worden naar de eigen website. Zie afbeelding.

Optie 1 – Publieke sollicitatie URL. Als u niets invult, dan vult het systeem deze in en als u dan inlogt bij ons, kunt u zien wie op de vacature gesolliciteerd heeft. U kunt bij elke vacatureplaatsing ook aangeven of u een mail wilt ontvangen, zodra iemand solliciteert.

Optie 2 – Externe sollicitatie URL. Als u kiest hier een link in te vullen, dan zullen mensen die de sollicitatiebutton aanklikken doorgestuurd worden naar het webadres wat u hier heeft ingevuld. Dit kan een eigen pagina zijn waar de vacature op staat of een eigen werkenbijsite.

Werkenbijsite
Steeds meer bedrijven richten dan een ‘werken bij’-pagina of -site in, in plaats van alleen de vacature te delen op social media of via een nieuwsbericht op de website. Een ‘werken bij’-site is een webpagina of zelfs een aparte website waarop je je vacatures plaatst en je bedrijf zo goed mogelijk presenteert. Belangrijk, in een tijd van schaarste van goed personeel. Zo’n site is een ideaal middel om je vacatures te delen en uit te stralen hoe het is om bij jouw bedrijf te werken. Zo zie ik af en toe indeedjobs voorbij komen of homerun, maar in onze ogen zijn dit vrij kostbare oplossingen. Helemaal als je de vacatures ook op SportNetwerk wilt plaatsen.

Met de nieuwe functionaliteiten op SportNetwerk kunt u vacatures plaatsen op onze site en tevens deze tonen op de eigen (werkenbij) website. Dit kunnen wij desgewenst voor u faciliteren. Een voorbeeld is bijvoorbeeld een van onze labels, FitNetwerk. Ook is het mogelijk om door ons een nieuwe site te laten bouwen. Onze webbouwer heeft daarin de nodige ervaring en kent het systeem goed. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Customer data platform
Er draait al een aantal jaren een Customer Data Platform achter onze website, waarmee we inmiddels 500.000 profielen in kaart hebben gebracht. Met onze nieuwe site kunnen we nu op de homepage uw vacature tonen, gebaseerd op het profiel van de bezoeker. Als deze bezoeker soortgelijke vacatures als die van u heeft bekeken de afgelopen maanden, dan krijgt hij/zij uw vacature direct te zien in het overzicht op de homepage. Zo kunnen we bezoekers nog beter geschikte vacatures onder de aandacht brengen. Uit onderzoek bij een grote vacaturebank, die met hetzelfde systeem werkt, is gebleken dat zij meer vacatures invullen dankzij profiling & personalisatie.

Hoe beter een vacature past bij het profiel van een bezoeker, des te groter de kans dat hij solliciteert. Om betere matches mogelijk te maken, startte YoungCapital met profiling & personalisatie.

Met de data kunnen we ook campagnes draaien. Niet alleen op producten, evenementen of congressen, maar dus ook op vacatures. Door middel van een pop-up advertentie van een bepaalde vacature. Voor een vacature van een nieuw te openen sportwinkel in Utrecht, kunnen we iedereen targeten in de regio Utrecht (of x aantal km daarbuiten), die interesse hebben getoond in vacatures van een sportwinkel. Deze campagne kunnen we dan instellen door deze 2 keer per week aan al deze profielen te tonen met een doorlink naar de vacature. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Labels
Naast SportNetwerk, waar we een totaaloverzicht aanbieden van alle sportvacatures, hebben we ook een aantal sub-labels gelanceerd. De een is gekoppeld aan SportNetwerk, de ander heeft een aparte website. Deze zullen de komende weken een voor een online gezet worden. Zo kunnen we uw vacatures naast het totale overzicht op SportNetwerk, ook gericht tussen branchegenoten onder de aandacht brengen.

informatie en alle mogelijkheden zijn te vinden in deze PDF – Mogelijkheden werkgevers op SportNetwerk. Mocht u nog vragen hebben over de nieuwe website en haar functionaliteiten, neem dan gerust contact op via sander@sportnetwerk.nl